طرز تهیه شامی کباب

طرز تهیه شامی کباب بدون سیب زمینی طرز تهیه شامی ساده طرز تهیه شامی کباب تهرانی طرز تهیه شامی کباب کرمانشاهی طرز تهیه شامی کباب سنندجی طرز تهیه شامی کباب مشهدی

شامی کباب یکی از غذاهای اصلی و بسیار خوشمزه ایرانی است که در شهری با دستوری متفاوت تهیه می شود، این غذای خوشمزه با نام کتلت هم شناخته می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شامی کباب در ادامه با سایت در نهایت همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ نفر
گوشت چرخ کرده۱۵۰ گرم
سیب زمینی۲۰۰ گرم (۲ عدد متوسط)
پیاز۱۲ عدد متوسط
تخم مرغ۱ عدد
سبزی معطر خشک۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

طرز تهیه شامی کباب

مرحله اول

برای تهیه شامی کباب خوشمزه ابتدا سیب زمینی و پیاز را با رنده متوسط رنده می کنیم، سپس آب اضافی شان را با فشار دست می گیریم. در ادامه سیب زمینی و پیاز را داخل یک ظرف مناسب می ریزیم.

مرحله دوم

در این مرحله گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به ظرف اضافه می کنیم. در صورت تمایل می توانیم از ادویه های مورد پسند خود نیز استفاده کنیم، مثلا برای تند تر شدن غذا کمی فلفل قرمز یا زنجبیل اضافه کنیم.

مرحله سوم

در این مرحله سبزی معطر خشک شده را به ظرف اضافه می کنیم. برای سبزی معطر هم می توانیم از جعفری، گشنیز و … استفاده کنیم. البته سبزیجات محلی و کوهی عطر بهتری به شامی کباب می دهند.

مرحله چهارم

حالا مواد را با دست مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند، سپس مانند مایه کباب کوبیده به مدت ۱۰ دقیقه ورز می دهیم تا مایه شامی کباب کاملا منسجم و یکدست شود. در ادامه روی درب ظرف را می پوشانیم.

مرحله پنجم

حالا برای اینکه مایه شامی کباب به اصطلاح قدیمی بیات شود و طعم ادویه ها به طور کامل خورد آن برود، ظرف را به مدت ۲ ساعت در یخچال قرار می دهیم. پس از گذشت این زمان ظرف را از یخچال خارج می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، به اندازه یک نارنگی از مایه شامی کباب بر میداریم و آنرا به صورت گرد در دستمان شکل می دهیم.

مرحله هفتم

حالا با کف دست آنرا تخت می کنیم و در روغن می اندازیم تا سرخ شود. بهتر است ضخامت کتلت ها خیلی زیاد نباشد تا به طور کامل مغز پخت شوند. پس از اینکه یک سمت کتلت ها به خوبی سرخ شد، آنها را بر می گردانیم.

مرحله هشتم

به همین ترتیب تمام کتلت ها را سرخ می کنیم، سپس روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی کتلت ها کشیده شود. اگر تمایل داشته باشیم که کتلت ها نرم تر باشند، نیازی نیست روغن اضافی شان را بگیریم.

مرحله نهم

در صورت تمایل مقداری سیب زمینی و گوجه فرنگی هم خرد می کنیم و در کنار کتلت ها سرخ می کنیم. در پایان کتلت ها را به همراه سیب زمینی و گوجه فرنگی سرخ شده در ظرف مناسب می کشیم و به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.

نکات تهیه شامی کباب

بد طعم شدن کتلت

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که طعم و رنگ کتلت تان آنطوری که توقع داشته باشید نشده باشد. مهم ترین دلیلی که می تواند روی طعم و رنگ کتلت تاثیر منفی بگذارد، آب سیب زمینی می باشد و به همین دلیل توصیه می شود حتما آب سیب زمینی را پس از رنده کردن به طور کامل بگیرید، سپس به دیگر مواد اضافه کنید.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 28 اردیبهشت 1401

مطالب پربازدید از سراسر وب

کپی بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.