طرز تهیه بادمجان پلو شیرازی

طرز تهیه بادمجان پلو بدون گوشت انواع غذا با بادمجان و برنج طرز تهیه بادمجون پلو شیرازی بادمجان پلو دونفره بادمجان پلو رستوران بادمجان پلوی ترکیه ای

بادمجان پلو یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورها و مواد متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه بادمجان پلو شیرازی در ادامه با سایت در نهایت همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
برنج۴ پیمانه
پیاز۱ عدد درشت
گوشت گوسفندی۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
سیر۱ حبه
بادمجان۲ عدد متوسط
چوب دارچین۱ تکه
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

طرز تهیه بادمجان پلو شیرازی

مرحله اول

برای تهیه بادمجان پلوی مجلسی ابتدا برنج را داخل یک کاسه حاوی آب و نمک می ریزیم و اجازه می دهیم به خوبی خیس بخورد. زمان خیساندن برنج به تازگی آن بستگی دارد و برنج هر چقدر تازه تر باشد، نیاز به خیساندن کمتری دارد.

مرحله دوم

در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سبک شود.

مرحله سوم

حالا مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا عطر ادویه ها خارج شود. در ادامه گوشت را به صورت قیمه ای خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم، سپس به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد.

مرحله چهارم

پس از اینکه گوشت کمی سرخ شد، رب گوجه فرنگی را به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا کاملا سرخ شود، سپس سیر را رنده می کنیم و به همراه زعفران دم کرده و چوب دارچین به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

حالا مواد را به خوبی ترکیب می کنیم، سپس ۲ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم. حالا پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، کف های روی سطح آب را با قاشق جمع کرده و دور می ریزیم تا بوی زهم گوشت به طور کامل از بین برود.

مرحله ششم

در این مرحله درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم گوشت با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد. در همین حین بادمجان ها را به صورت مکعبی خرد می کنیم و به مدت ۱۵ دقیقه داخل یک کاسه آب نمک قرار می دهیم.

مرحله هفتم

پس از گذشت این زمان بادمجان ها را آبکشی می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، بادمجان ها را به تابه اضافه کرده و به طور کامل سرخ می کنیم.

مرحله هشتم

بادمجان ها را پس از سرخ کردن کنار می گذاریم و به سراغ آماده کردن برنج می رویم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم، سپس ۱ قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم.

مرحله نهم

پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، برنج را به قابلمه اضافه می کنیم و به مدت حدودا ۸ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا برنج نرم شود. توجه داشته باشید که چون این غذا قاطی پلو محسوب می شود، باید برنج را زنده تر آبکشی کنیم.

مرحله دهم

در این مرحله گوشت را پس از اینکه به طور کامل پخت از روی حرارت کنار می گذاریم، سپس چوب دارچین را از قابلمه خارج کرده و دور می ریزیم. حالا یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و مقداری روغن داخل آن می ریزیم.

مرحله یازدهم

برای ته دیگ به سلیقه خود مقداری نان لواش یا سیب زمینی ورقه ای در کف قابلمه قرار می دهیم، سپس با مقداری برنج آبکش شده روی ته دیگ را می پوشانیم. در ادامه مقداری گوشت و بادمجان سرخ شده روی برنج می ریزیم.

مرحله دوازدهم

در این مرحله مجددا مقداری برنج روی بادمجان و گوشت می ریزیم. مواد را به همین ترتیب به صورت لایه ای درون قابلمه می ریزیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم. در پایان قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا برنج دم بکشد.

مرحله سیزدهم

برای دم کشیدن برنج حدود ۴۵ دقیقه زمان نیاز است. در پایان بادمجان پلو را درون قابلمه مخلوط می کنیم تا مواد آن کاملا یکدست شوند. سپس درون ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه سالاد شیرازی سرو می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : پنج شنبه 15 مهر 1400
کپی بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.