طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی با طعم بسیار عالی
طرز تهیه باقالی پلو با مرغ
باقالی پلو با مرغ یکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ است که طرفداران زیادی دارد و به روشهای مختلف و با مواد اولیه متنوعی تهیه و درست میشود، این غذای شیک برای پذیرایی و مهمانیها بسیار مناسب است و از محبوبیت بالایی برخوردار است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه باقالی پلو با مرغ در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج محلی | ۳ پیمانه |
آب | ۲ و نیم پیمانه |
باقالی تازه | ۱ پیمانه |
سبزی پلویی تازه | ۲ مشت |
سبزی پلویی خشک | ۲ تا ۳ قاشق غذا خوری |
روغن زیتون یا حیوانی | به مقدار لازم |
سیر و پیاز خرد شده برای وسط پلو | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک | به مقدار لازم |
پودر دارچین | به مقدار لازم |
زعفران دمکرده غلیظ | به مقدار لازم |
مواد لازم برای مرغ | |
مرغ تکه شده ) ران یا سینه) | ۴ تکه |
پیاز | ۲ عدد |
هویج خرد شده | ۱ عدد |
فلفل دلمه خرد شده | نصف یک عدد |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
برگ بو و چوب دارچین | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
ادویه ۷ قلم یا پودر کاری | به مقدار لازم |
دنبه گوسفندی | ۱ تا ۲ تکه کوچک |
طرز تهیه باقالی پلو با مرغ
آمادهسازی مواد
برای طرز تهیه باقالی پلو با مرغ به روش مجلسی ابتدا تکههای مرغ را داخل قابلمه بریزید، به دلخواه و با توجه به ذائقه خودتان میتوانید از ران مرغ و یا سینه و یا ترکیبی از هر دو قسمت استفاده کنید، بعد پیازها را پوست بگیرید و بشورید و به چند قسمت برش دهید و روی مرغها در داخل قابلمه بریزید.
اضافه کردن سبزیجات و ادویهها
سپس هویج را پوست بگیرید و بشورید و خرد کنید و در قابلمه بریزید، فلفل دلمهای را هم تمیز بشورید و خرد کنید و به مواد اضافه کنید، بعد مقداری نمک، برگ بو، چوب دارچین، ادویه ۷ قلم یا پودر کاری و زردچوبه و فلفل سیاه را روی مواد بریزید.
پخت مرغ و باقالی
بعد یک تکه دنبه و مقداری آب روی مرغها بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا مرغها به مدت ۱ تا ۲ ساعت خوب بپزند، در این فاصله مقداری باقالی را در یک ظرف جدا با مقداری آب روی حرارت متوسط قرار دهید.
آمادهسازی سبزی پلویی
اجازه دهید تا باقالیها خوب بپزند و نرم شوند، مقدار باقالی به ذائقه و سلیقه خودتان بستگی دارد، بعد مقداری سبزی پلویی تازه که شامل گشنیز، شوید و شنبلیله هست را تمیز کنید و بشورید و کنار بگذارید تا آب اضافی آنها برود و کاملا خشک شوند.
پخت برنج
سپس برنج را در یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید و کمی هم نمک روی آن بریزید و بعد مقداری روغن زیتون به برنج اضافه کنید و سبزی پلویی تازه که شامل گشنیز و شوید و شنبلیله است را ریز خرد کنید و روی برنج بریزید و هم بزنید.
مخلوط کردن برنج و سبزیجات
بعد کمی سبزی پلویی خشک شده را که از قبل درست کردهاید و خشک کردهاید به برنج اضافه کنید و با هم مخلوط کنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب برنج کشیده شود و سپس برنج را که کمی نرم شده است داخل یک ظرف بریزید.
ته دیگ و طبقهبندی مواد
بعد در یک قابلمه دیگر مقداری روغن بریزید و به دلخواه و سلیقه خودتان برای ته دیگ مقداری سیب زمینی حلقه شده یا چند برش نان کف قابلمه بچینید، بعد یک لایه برنج روی آنها بریزید و سپس باقالیها را خوب پختهاند آبکش کنید و روی برنج بریزید.
اضافه کردن پیاز و سیر
باقالیها را روی برنج پخش کنید و دوباره یک لایه برنج بریزید و بعد به دلخواه خودتان مقداری پیاز و سیر خرد شده را به برنج اضافه کنید تا عطر و طعم برنج بهتر شود و دوباره روی آنها برنج بریزید و با سلیقه خودتان کمی هم دارچین روی برنج بپاشید.
اضافه کردن زعفران و پخت برنج
بعد مقداری زعفران دم کرده غلیظ را روی برنج بریزید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا برنج به مدت ۱ ساعت خوب دم بکشد و بپزد، سپس مرغها را که خوب پختند از قابلمه دربیاورید و در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید.
سرخ کردن مرغ
وقتی روغن داغ شد مرغها را در آن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند و بعد برنج را که خوب دم کشیده در یک ظرف مناسب بریزید و مرغهای سرخ شده را روی برنج بچینید یا این که در ظرف دیگری قرار دهید و با چند برگ نعناع تزئین کنید.
تزئین و سرو غذا
سپس آب مرغ را هم در یک ظرف مناسب دیگر بریزید و بعد باقالی پلو با مرغ را همراه با ته دیگ و سالاد و ترشی و زیتون پرورده و انواع دورچین و مخلفات به عنوان یک غذای شیک و مجلسی و خوش طعم برای پذیرایی و مهمانیها سرو کنید.
- منبع :
- pari_foodiii