طرز تهیه قیمه نثار با مرغ خوشمزه و مخصوص به روش اصیل ایرانی

طرز تهیه قیمه نثار با مرغ

طرز تهیه قیمه نثار با مرغ
سلام! امروز می‌خواهم طرز تهیه قیمه نثار با مرغ رو بهتون آموزش بدم. این غذا یکی از غذاهای سنتی ایرانیه که با استفاده از مرغ به جای گوشت گوسفند تهیه می‌شه و طعم خاص و دلچسبی داره. با هم قدم به قدم این دستور خوشمزه رو پیش می‌بریم.

برای تهیه قیمه نثار با مرغ، اول مرغ و پیاز رو خوب تفت بدید و رب و زعفران اضافه کنید تا عطر ادویه‌ها بیاد. بعد، با اضافه کردن آب و دارچین، مرغ رو بپزید. در آخر گلاب رو اضافه کنید تا عطر دلچسبی به خودش بگیره. برنج رو جداگانه بپزید و خلال‌ها و زرشک رو هم تفت بدید. بعد از اینکه همه چیز آماده شد، لایه‌های برنج، مرغ و خلال‌ها رو در قابلمه بچینید و بذارید دم بکشه. نهایتاً غذا رو تزئین کنید و سرو نمایید.

مواد اصلیمقدار
مرغ (سینه یا فیله)۲ عدد
پیاز۳ عدد (به جای ۲ عدد)
برنج۲.۵ پیمانه (به جای ۲ پیمانه)
زرشک۳ ق غذا خوری (به جای ۲ قاشق)
سایر موادمقدار
رب گوجه فرنگی۱ ق غذا خوری
زعفرانبه مقدار لازم
چوب دارچین۱ تکه
خلال بادامبه مقدار لازم
خلال پرتقالبه مقدار لازم
خلال پستهبه مقدار لازم
گلاب۱ ق غذا خوری
نمکبه مقدار لازم
فلفل سیاهبه مقدار لازم
ادویه کاریبه مقدار لازم
زردچوبهبه مقدار لازم

طرز تهیه قیمه نثار با مرغ

مرحله ۱: آماده‌سازی مرغ و پیاز

ابتدا سینه مرغ را بدون استخوان کنید و به شکل مکعبی مانند تکه‌های خورشتی برش دهید. فیله مرغ را خوب بشویید تا تمیز شود. پیازها را پوست بکنید و به صورت نگینی خرد کنید. در یک تابه با کمی روغن، پیاز خرد شده و زردچوبه را تفت دهید تا طلایی و نرم شود.

مرحله ۲: سرخ کردن مرغ

به تابه پیاز داغ، مرغ خرد شده را اضافه کنید. کمی نمک و فلفل سیاه بزنید و مرغ‌ها را خوب سرخ کنید تا کاملا تغییر رنگ دهند و کمی طلایی شوند.

مرحله ۳: اضافه کردن رب و ادویه

حالا یک قاشق غذاخوری رب گوجه‌فرنگی و کمی زعفران دم کشیده را به تابه اضافه کنید. خوب هم بزنید تا رب خامی خود را از دست بدهد و عطر ادویه‌ها به خوبی در بیاید.

مرحله ۴: پختن مرغ

چوب دارچین و یک لیوان آب جوش را به مرغ اضافه کنید. حرارت را کم کنید و اجازه دهید مرغ به آرامی بپزد تا سس غلیظ و خوش طعم شود.

مرحله ۵: افزودن گلاب

در آخرین دقایق پخت، یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید. این کار به غذا عطر و طعم دلنشینی می‌دهد. سپس چوب دارچین را از تابه خارج کنید.

مرحله ۶: آماده‌سازی برنج

برنج را که از قبل چندین بار شسته‌اید، در آب جوش با کمی نمک بپزید تا نرم و دانه دانه شود. برنج باید کاملا پخته شود اما له نشود.

مرحله ۷: آماده‌سازی خلال و زرشک

خلال بادام، پرتقال و پسته را به همراه زرشک در آب خیس کنید. خلال پرتقال را حتما سه بار بجوشانید و آبکشی کنید تا تلخی آن گرفته شود. سپس، خلال‌ها و زرشک را با کمی شکر و کره تفت دهید تا نرم و معطر شوند.

مرحله ۸: تهیه نثار

روی یک لایه برنج دم‌کشیده، کمی از مخلوط مرغ و سس آن را بریزید. سپس، لایه دیگری از برنج را روی مرغ بریزید و در انتها مخلوط خلال و زرشک را روی سطح برنج بپاشید.

مرحله ۹: دم کردن

پس از تهیه لایه‌ها، دیگ را روی حرارت کم قرار دهید و اجازه دهید قیمه نثار با مرغ به مدت حدود ۳۰ دقیقه دم بکشد تا برنج کاملا طعم‌دار شود و غذا جا بیفتد.

مرحله ۱۰: سرو

قیمه نثار را در ظرف مناسبی بکشید و با کمی خلال پسته و بادام برای زیبایی بیشتر تزئین کنید. حالا غذای شما آماده است. نوش جان!

آموزش انواع پلوی مجلسی

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 10 اردیبهشت 1403
کپی بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.