طرز تهیه شله زرد مجلسی و خوشرنگ با طعم بسیار عالی
طرز تهیه شله زرد مجلسی
شله زرد یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که بیشتر در مناسبت های مذهبی پخته می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شله زرد مجلسی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر | |
برنج ایرانی | ½ پیمانه |
آب | ۳ تا ۴ پیمانه |
شکر | ۱ پیمانه |
گلاب | ¼ پیمانه |
خلال بادام | ¼ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۵ قاشق غذاخوری غلیظ |
عرق هل یا هل دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
کره یا روغن جامد | ۲۵ گرم |
گلاب برای خیساندن بادام | ½ پیمانه |
طرز تهیه شله زرد مجلسی
مرحله اول
برای تهیه شله زرد مجلسی به روش نذری ابتدا برنج را از شب قبل درون یک کاسه بزرگ حاوی آب می ریزیم و به خوبی می خیسانیم. توجه داشته باشید که برای شله زرد نباید برای خیساندن برنج از نمک استفاده کرد.
نکته: استفاده از نمک باعث می شود که دانه های برنج خرد نشوند و حالت خود را حفظ کنند.
مرحله دوم
در این مرحله برنج خیس خورده را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس ۳ لیوان آب اضافه می کنیم. در ادامه قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد. پس از اینکه آب جوش آمد باید کف های روی سطح آب را بگیریم.
نکته: گرفتن کف های برنج علاوه بر خوشمزه تر شدن شله زرد، باعث می شود رنگ شله زرد شفاف تر و خوشرنگتر شود.
مرحله سوم
توجه داشته باشید که برنج را نباید اصلا هم بزنیم و باید بگذاریم به همان صورت بپزد. در صورتی که آب درون قابلمه به طور کامل کشیده شد، ولی برنج شفته نشده بود، باید هنوز آب اضافه کنیم تا برنج کاملا شفته شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه برنج به خوبی پخت، زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه برنج را به خوبی ملخوط می کنیم تا زعفران به طور کامل جذب برنج شود و تمام دانه های برنج به خوبی رنگ بگیرند و طلایی شوند.
مرحله پنجم
وقتی که برنج به صورت یکدست رنگ گرفت، شکر را اضافه می کنیم. توجه داشته باشید که میزان شکر در شله زرد ۲ تا ۳ برابر میزان برنج است و در صورتی که دوست دارید شله زرد شیرین تری داشته باشید می توانید نصف پیمانه شکر بیشتر اضافه کنید.
مرحله ششم
پس از اینکه شکر را با برنج به خوبی ترکیب کردیم، عرق هل یا هل دم کرده را به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه باید خلال بادام را که از یک ساعت قبل در نصف پیمانه گلاب به خوبی خیسانده ایم را به شله زرد اضافه کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله کره یا روغن جامد را اضافه می کنیم و به خوبی مخلوط می کنیم تا به طور کامل در شله زرد حل شود. در ادامه یک دم کنی تمیز روی درب قابلمه قرار می دهیم و اجازه می دهیم شله زرد با حرارت بسیار ملایم دم بکشد.
مرحله هشتم
حدود ۳۰ دقیقه زمان برای دم کشیده شله زرد کافی است. دم گذاشتن شله زرد باعث می شود که شله زرد پس از سرد شدن آب نیندازد. پس از گذشت ۳۰ دقیقه و دم کشیدن شله زرد حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم.
مرحله نهم
حالا اجازه می دهیم شله زرد به همین صورت به مدت ۲۰ دقیقه دیگر باقی بماند. یعنی پس از اینکه حرارت زیر قابلمه را خاموش کردیم، اجازه می دهیم دم کنی باقی بماند. در پایان شله زرد را در قابلمه به خوبی ترکیب می کنیم، سپس در ظرف مناسب می کشیم.
مرحله دهم
برای تزیین شله زرد ابتدا باید چند دقیقه زمان بدهیم تا شله زرد رویه بگیرد و روی آن کمی سفت شود، سپس می توانیم با مواد دلخواه مثل دارچین، خلال بادام و .. شله زرد را تزیین کنیم. شله زرد را می توانیم به صورت داغ یا سرد سرو کنیم.
- منبع :
- ashekhanjoon
مطالب پربازدید از سراسر وب
- طرز تهیه خورشت دروغگو؛ یک غذای جدید و متفاوت از خطه سبز گیلان
- جدیدترین مدل ظروف حبوبات فوق العاده شیک با طرح های جدید و لاکچری
- لباس مجلسی بچه گانه فوق العاده شیک؛ مدل های خاص که هر جایی نیست!
- مدل توربان نوزادی جدید و فوق العاده شیک؛ طرحهای خاص و جدید
- طرز تهیه کوبیده مرغ مجلسی؛ با این آموزش کدبانوی فامیل میشی!