طرز تهیه شوید پلو با ماهی قزل آلا مجلسی با طعم بسیار عالی
طرز تهیه شوید پلو با ماهی
شوید پلو با ماهی یکی از انواع غذاهای ساده و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شوید پلو با ماهی در ادامه با سایت در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
ماهی قزل آلا یا هر نوع دیگر | ۴ عدد متوسط |
شوید خشک | ۱ فنجان |
شوید تازه | ۱ دسته کوچک |
پیاز | ۱ عدد |
سیر | ۱ حبه |
آب لیمو ترش | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
طرز تهیه شوید پلو با ماهی
مرحله اول
برای تهیه شوید پلو با ماهی ابتدا ماهی ها فیله می کنیم، سپس درون یک ظرف مناسب می ریزیم. در ادامه سیر و پیاز را به صوت درشت خرد کرده و به همراه آب لیمو ترش، زعفران دم کرده و مقداری نمک و فلفل سیاه به ظرف می افزاییم.
مرحله دوم
در این مرحله مواد را به آرامی رو گوشت ماهی ماساژ می دهیم تا به خورد آن برود، سپس روی درب ظرف را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا گوشت ماهی به خوبی طعم دار شود.
مرحله سوم
در این مرحله برنج را درون یک ظرف حاوی آب و نمک می ریزیم و نسبت به نوع آن به مدت ۳۰ دقیقه تا چند ساعت می خیسانیم. توجه داشته باشید که اگر برنج ما تازه باشد، نیاز نیست آنرا به صورت طولانی مدت بخیسانیم.
مرحله چهارم
پس از اینکه برنج را خیساندیم، یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب به نقطه جوش برسد. پس از اینکه آب شروع به جوشیدن کرد، برنج را به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله به مدت ۷ تا ۱۰ دقیقه صبر می کنیم تا پخت اولیه برنج انجام شود. زمانی که دانه های برنج نرم شوند و مغزشان کمی سفت باشد، باید برنج را آبکشی کنیم. در ادامه شوید تازه را خرد می کنیم و با برنج آبکش شده مخلوط می کنیم.
مرحله ششم
حالا قابلمه ای که برای پخت شوید پلو در نظر گرفته ایم را با روغن به خوبی چرب می کنیم، سپس به سلیقه خود برای ته دیگ از نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده استفاده می کنیم. در ادامه یک لایه از برنج آبکش شده روی ته دیگ می ریزیم.
مرحله هفتم
در این مرحله مقداری شوید خشک روی برنج می ریزیم و به همین ترتیب تمام برنج و شوید خشک را درون قابلمه می ریزیم. در ادامه مقداری زعفران به صورت پخش روی برنج می پاشیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم.
مرحله هشتم
حالا قابلمه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا شوید پلو به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. در همین حین ماهی را از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم.
مرحله نهم
در این مرحله پس از اینکه روغن داغ شد، ماهی ها را اضافه می کنیم و به خوبی دو طرف شان را سرخ می کنیم. در پایان شوید پلو را درون قابلمه ترکیب می کنیم، سپس درون دیس می کشیم و به همراه ماهی سرخ شده سرو می کنیم.
نکات طرز تهیه شوید پلو با ماهی
معطر شدن شوید پلو
در صورتی که تمایل دارید غذای شما عطر بهتری داشته باشد، در صورت امکان مقداری برگ سیر تازه را به صورت ساطوری ریز خرد کرده و هنگام اضافه کردن شوید تازه، به برنج اضافه کنید. این کار عطر و طعم بسیار خوبی به شوید پلوی شما می دهد.
- منبع :
- mahsa__gilan