طرز تهیه کتلت عدس، غذای بسیار خوشمزه و سالم!
طرز تهیه کتلت عدس
کتلت عدس یکی از انواع کتلتهای خوشمزه و لذیذ است که به جای گوشت در آن از عدس استفاده میشود و بافت نرمی دارد و برای افرادی که رژیم غذایی دارند بسیار مناسب و مقوی است، این غذای خوش طعم خیلی راحت و سریع آماده و درست میشود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کتلت عدس در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | مقدار مواد |
عدس | ۱ و نیم پیمانه |
سیب زمینی آب پز متوسط | ۱ عدد |
پیاز رنده شده متوسط | ۱ عدد |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سفید | ۲ قاشق غذا خوری |
جعفری تازه یا خشک | ۱ قاشق غذا خوری |
پودر سیر | ۱ قاشق چای خوری |
پودر پیاز | ۱ قاشق چای خوری |
نمک و زردچوبه | به مقدار لازم |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
طرز تهیه کتلت عدس
مرحله ۱: آمادهسازی عدس
ابتدا از شب قبل و یا چند ساعت قبل از طبخ غذا عدس را تمیز کنید و در ظرفی بریزید و مقداری آب روی آن بگیرید و اجازه دهید تا عدس خیس بخورد و نفخ آن گرفته شود و موقع طبخ غذا زودتر بپزد، در این مدت آب عدس را چند بار عوض کنید.
مرحله ۲: پخت عدس
موقع طبخ غذا عدسها را در یک قابلمه بریزید و روی آن مقداری آب بگیرید و روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا عدسها خوب بپزند و نرم شوند و آب به خوردشان برود، اگر کمی آب داشتند از صافی رد کنید تا آب اضافی آنها خارج شود. در همین حین سیب زمینی ها را نیز به صورت آبپز، بپزید.
مرحله ۳: آمادهسازی سیب زمینی و پیاز
بعد عدسها را به وسیله گوشتکوب دستی یا برقی کاملا له کنید تا یکدست شوند و کنار بگذارید، سپس سیب زمینی را که از قبل آب پز کردهاید با رنده ریز رنده کنید و در یک ظرف بریزید و بعد پیاز را پوست بگیرید و بشورید و با رنده ریز رنده کنید.
مرحله ۴: مخلوط کردن مواد اصلی
سپس آب اضافی پیازها را بگیرید و بعد عدسهای له شده را در یک ظرف بریزید و سیب زمینی و پیازها را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند، سپس مقداری آرد سفید را روی مواد بریزید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.
مرحله ۵: اضافه کردن جعفری
بعد مقداری جعفری را تمیز کنید و بشورید و بگذارید تا آب اضافی آن برود و خشک شود، سپس جعفریها را با چاقوی تیز ریز خرد و ساطوری کنید و به مایه کتلت اضافه کنید و هم بزنید تا عطر آنها در مخلوط مواد پخش شود و بافت مواد یکدست شود.
مرحله ۶: اضافه کردن ادویه ها
سپس مقداری نمک و زردچوبه و فلفل سیاه را روی مخلوط بریزید و هم بزنید تا رنگ زردچوبه در مواد باز شود و بعد با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان کمی پودر سیر و پودر پیاز هم به مواد اضافه کنید و با هم خوب مخلوط کنید تا عطرشان پخش شود.
مرحله ۷: اضافه کردن تخم مرغ و استراحت
بعد تخم مرغ را داخل مایه کتلت بشکنید و با آن ترکیب کنید تا بافت مواد یکدست شود و بعد روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا مخلوط به مدت نیم ساعت استراحت کند و عطر و طعم همه مواد کاملا با هم ترکیب شود.
مرحله ۸: آماده سازی برای پخت
بعد از آن مایه کتلت را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره کمی هم بزنید و سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود و بعد مقداری از مخلوط مواد به اندازه یک نارنگی را بردارید و با دست فرم دهید و باز کنید.
مرحله ۹: سرخ کردن کتلتها
سپس کتلتها را داخل روغن داغ خوب سرخ کنید، وقتی یک طرف آن طلایی شد کتلت را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ و مغز پخت شود و بعد آن را از روی حرارت بردارید و روی توری یا پارچه قرار دهید تا روغن اضافی آنها کشیده شود.
مرحله دهم: تزئین و سرو کتلت
بعد چند گوجه فرنگی را تمیز بشورید و حلقهای خرد کنید و مقداری خیار شور هم حلقهای خرد کنید، سپس کتلتها را در ظرف مناسب بچینید و گوجه فرنگی و خیار شور را در اطراف ظرف قرار دهید و با چند برگ نعناع و ریحان تازه تزئین کنید. در آخر کتلت عدس را همراه با پلو زعفرانی و یا نان تازه و ترشی، سبزی خوردن، زیتون پروده و انواع دورچین سرو کنید.
شاید دوست داشته باشید!
- طرز تهیه کتلت ماش به روش ساده و با طعم بسیار عالی
- طرز تهیه کتلت لپه به روش مجلسی و طعم بسیار عالی
- طرز تهیه کتلت مرغ به روش مجلسی با طعم بسیار عالی
- طرز تهیه کتلت نخود به روش مجلسی و با طعم بسیار عالی