طرز تهیه کتلت عدس، غذای بسیار خوشمزه و سالم!

طرز تهیه کتلت عدس

طرز تهیه کتلت عدس, کتلت عدس بدون سیب زمینی , طرز تهیه کتلت عدس و سیب زمینی , کتلت عدس مجلسی , طرز تهیه کتلت عدس با گوشت , کتلت عدس جنوبی , طرز تهیه کتلت عدس بدون گوشت , کتلت عدس و سویا , کتلت عدس بدون تخم مرغ

کتلت عدس یکی از انواع کتلت‌های خوشمزه و لذیذ است که به جای گوشت در آن از عدس استفاده می‌شود و بافت نرمی دارد و برای افرادی که رژیم غذایی دارند بسیار مناسب و مقوی است، این غذای خوش طعم خیلی راحت و سریع آماده و درست می‌شود. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کتلت عدس در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفرمقدار مواد
عدس۱ و نیم پیمانه
سیب زمینی آب پز متوسط۱ عدد
پیاز رنده شده متوسط۱ عدد
تخم مرغ۱ عدد
آرد سفید۲ قاشق غذا خوری
جعفری تازه یا خشک۱ قاشق غذا خوری
پودر سیر۱ قاشق چای خوری
پودر پیاز۱ قاشق چای خوری
نمک و زردچوبهبه مقدار لازم
فلفل سیاهبه مقدار لازم

طرز تهیه کتلت عدس

مرحله ۱: آماده‌سازی عدس

ابتدا از شب قبل و یا چند ساعت قبل از طبخ غذا عدس را تمیز کنید و در ظرفی بریزید و مقداری آب روی آن بگیرید و اجازه دهید تا عدس خیس بخورد و نفخ آن گرفته شود و موقع طبخ غذا زودتر بپزد، در این مدت آب عدس را چند بار عوض کنید.

مرحله ۲: پخت عدس

موقع طبخ غذا عدس‌ها را در یک قابلمه بریزید و روی آن مقداری آب بگیرید و روی حرارت متوسط قرار دهید و اجازه دهید تا عدس‌ها خوب بپزند و نرم شوند و آب به خوردشان برود، اگر کمی آب داشتند از صافی رد کنید تا آب اضافی آن‌ها خارج شود. در همین حین سیب زمینی ها را نیز به صورت آبپز، بپزید.

مرحله ۳: آماده‌سازی سیب زمینی و پیاز

بعد عدس‌ها را به وسیله گوشتکوب دستی یا برقی کاملا له کنید تا یکدست شوند و کنار بگذارید، سپس سیب زمینی‌ را که از قبل آب پز کرده‌اید با رنده ریز رنده کنید و در یک ظرف بریزید و بعد پیاز را پوست بگیرید و بشورید و با رنده ریز رنده کنید.

مرحله ۴: مخلوط کردن مواد اصلی

سپس آب اضافی پیازها را بگیرید و بعد عدس‌های له شده را در یک ظرف بریزید و سیب زمینی و پیازها را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با هم مخلوط و یکدست شوند، سپس مقداری آرد سفید را روی مواد بریزید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند.

مرحله ۵: اضافه کردن جعفری

بعد مقداری جعفری را تمیز کنید و بشورید و بگذارید تا آب اضافی آن برود و خشک شود، سپس جعفری‌ها را با چاقوی تیز ریز خرد و ساطوری کنید و به مایه کتلت اضافه کنید و هم بزنید تا عطر آن‌ها در مخلوط مواد پخش شود و بافت مواد یکدست شود.

مرحله ۶: اضافه کردن ادویه ها

سپس مقداری نمک و زردچوبه و فلفل سیاه را روی مخلوط بریزید و هم بزنید تا رنگ زردچوبه در مواد باز شود و بعد با توجه به ذائقه و سلیقه خودتان کمی پودر سیر و پودر پیاز هم به مواد اضافه کنید و با هم خوب مخلوط کنید تا عطرشان پخش شود.

مرحله ۷: اضافه کردن تخم مرغ و استراحت

بعد تخم مرغ را داخل مایه کتلت بشکنید و با آن ترکیب کنید تا بافت مواد یکدست شود و بعد روی ظرف را با پلاستیک بپوشانید و داخل یخچال قرار دهید و اجازه دهید تا مخلوط به مدت نیم ساعت استراحت کند و عطر و طعم همه مواد کاملا با هم ترکیب شود.

مرحله ۸: آماده سازی برای پخت

بعد از آن مایه کتلت را از یخچال بیرون بیاورید و دوباره کمی هم بزنید و سپس در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود و بعد مقداری از مخلوط مواد به اندازه یک نارنگی را بردارید و با دست فرم دهید و باز کنید.

مرحله ۹: سرخ کردن کتلت‌ها

سپس کتلت‌ها را داخل روغن داغ خوب سرخ کنید، وقتی یک طرف آن طلایی شد کتلت را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ و مغز پخت شود و بعد آن را از روی حرارت بردارید و روی توری یا پارچه قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها کشیده شود.

مرحله دهم: تزئین و سرو کتلت

بعد چند گوجه فرنگی را تمیز بشورید و حلقه‌ای خرد کنید و مقداری خیار شور هم حلقه‌ای خرد کنید، سپس کتلت‌‌ها را در ظرف مناسب بچینید و گوجه فرنگی و خیار شور را در اطراف ظرف قرار دهید و با چند برگ نعناع و ریحان تازه تزئین کنید. در آخر کتلت عدس را همراه با پلو زعفرانی و یا نان تازه و ترشی، سبزی خوردن، زیتون پروده و انواع دورچین سرو کنید.

شاید دوست داشته باشید!

دوست داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

استفاده از مطالب سایت در نهایت در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.