طرز تهیه باقلوا اقتصادی به روش خانگی با طعم بسیار عالی
طرز تهیه کیک اسفنجی ویکتوریا، یک کیک جذاب و شیک
طرز تهیه کیک اسفنجی ویکتوریا کیک اسفنجی ویکتوریا یکی از انواع کیکهای خوشمزه و لذیذ انگلیسی است که بافتی نرم و لطیف و سبک دارد و به روشهای مختلف آماده و تهیه …
طرز تهیه کیک معجون به روش خانگی و طعم بسیار عالی
طرز تهیه کیک معجون کیک معجون یکی از انواع کیک های خوشمزه و سالم است که بافت آن مرطوب و به دلیل میزان کم شکر در رسپی آن بسیار سالم می باشد، …
طرز تهیه سس انار، با طعم بی نظیر به روش شمالی!
طرز تهیه سس انار سس انار یکی از انواع سسهای خوشمزه و لذیذ است که برای طعمدار کردن مرغ و گوشت مورد استفاده قرار میگیرد از این سس دلچسب میتوانید در کنار …
طرز تهیه باقلوا اقتصادی
باقلوا اقتصادی یکی از انواع شیرینیهای خوشمزه و لذیذ است که بافتی سبک و ترد دارد، این شیرینی خوش طعم و مقوی را میتوانید به روشهای مختلف و با مواد متنوعی درست کنید، باقلوا اقتصادی یک دسر ساده و شیک و مناسب برای پذیرایی است. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه باقلوا اقتصادی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای خمیر | |
تخم مرغ | ۲ عدد |
کره | ۱۰۰ گرم |
روغن مایع | ۱ فنجان چای خوری معادل نصف لیوان فرانسوی |
شیر | ۱ فنجان چای خوری |
نمک | نوک قاشق چای خوری |
ماست | ۲ قاشق غذا خوری |
سرکه انگور یا سیب | ۲ قاشق غذا خوری |
آب | ۱ لیوان |
آرد | ۷ تا ۷.۵ لیوان |
نشاسته ذرت یا نشاسته گندم برای باز کردن خمیر | به مقدار لازم |
کره برای چرب کردن | ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم |
مواد لازم برای شربت | |
شکر | ۴ لیوان |
آب | ۵ لیوان |
برش لیمو ترش تازه | ۱ برش |
طرز تهیه باقلوا اقتصادی
مرحله اول
ابتدا برای درست کردن خمیر، داخل یک ظرف کره نرم شده را بریزید و شیر و روغن مایع را به آن اضافه کنید و هم بزنید، سپس تخم مرغ و ماست را هم روی مواد بریزید و با هم مخلوط کنید و بعد سرکه و آب و نمک را هم به ترکیب مواد اضافه کنید.
مرحله دوم
همه مواد را با یک قاشق یا همزن دستی هم بزنید و کاملا با هم مخلوط کنید، سپس آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا سبک و یکدست شود و بعد کم کم به مخلوط اضافه کنید و با دست ورز دهید و همه مواد را با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.
مرحله سوم
آرد را تا جایی اضافه کنید که خمیر نه سفت شود و نه خیلی نرم شود، وقتی خمیر جمع شد سپس آن را روی میز کار و یا یک سطح صاف قرار دهید و با دست حسابی ورز دهید تا خمیر لطیف و یکدست شود بعد خمیر را به چانههای ۱۰۰ گرمی تقسیم کنید.
مرحله چهارم
سپس چانهها را با دست فرم دهید و گرد کنید و کنار بگذارید، دقت کنید اگر طول وردنه شما کوتاه است و یا نمیتوانید خمیر را خیلی باز کنید، حتما سایز چانهها را کمتر بگیرید مثلا به اندازه یک گردو متوسط از خمیر جدا کنید و با دست فرم دهید.
مرحله پنجم
بعد نشاسته را داخل یک ظرف بریزید و سپس چانهها را داخل نشاسته فراوان بغلتانید و بعد با وردنه خمیرها را روی سطح صاف کمی باز کنید، برای این که جای کمتری بگیرند خمیرها را به اندازه یک نعلبکی و یا بشقاب میوه خوری باز کنید.
مرحله ششم
سپس لابه لای خمیرها سلفون یا کیسه فریزر قرار دهید و بعد با نایلون کامل بپوشانید و در یخچال قرار دهید و اجازه دهید از شب تا صبح خمیرها استراحت کنند، ولی اگر وقت کافی ندارید حتما حداقل یک ساعت خمیرها را در یخچال قرار دهید.
مرحله هفتم
در صورت استراحت خمیر در یخچال، خمیرها راحتتر باز میشوند، چانههای اضافه را تا دو روز هم میتوان در یخچال نگهداری کرد، سپس با نشاسته فراوان و با وردنه اوکلاوا ( وردنه مخصوص باقلوا) خمیرها را تا جایی که میتوانید نازک باز کنید.
مرحله هشتم
دقت کنید که موقع باز کردن خمیر در فضا، هوا جریان نداشته باشد چون در این صورت خمیر خشک میشود و به شکل تکه تکه خرد میشود، باید خمیر را تا جایی که میتوانید سریع باز کنید، سعی کنید کمتر از یک دقیقه این کار را انجام دهید.
مرحله نهم
یک سر خمیر باز شده با اوکلاوار را باریک تر قرار دهید و از همان قسمت خمیر را به دور اوکلاوار بپیچید و قسمت آخر خمیر را تا کنید و کامل دور اوکلاوار بپیچید، سپس از هر دو طرف به سمت وسط اوکلاوار فشار دهید تا خمیر چین بخورد.
مرحله دهم
سپس اوکلاوار را از داخل خمیر بیرون بکشید، بعد خمیر چین خورده را برشهای اریب بزنید و داخل سینی فر و یا قالب که در آن کاغذ روغنی قرار دادهاید خمیرها را کنار هم بچینید تا سینی پر شود، سپس کره را ذوب کنید و کف سفید سطح آن را جدا کنید.
مرحله یازدهم
بعد قسمت تهنشین شده کره را هم از صافی رد کنید و جدا کنید تا باعث کدری و سیاهی باقلوا نشود، سپس کره را که زلال و شفاف و ولرم است با قاشق روی باقلواها بریزید و بعد سینی یا قالب را در فر که از ده دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید.
مرحله دوازدهم
دمای فر را روی ۱۵۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا خمیرها آرام آرام و به مدت یک ساعت، یک ساعت و نیم در فر بپزند، باید داخل خمیر کاملا پخته شود، دقت کنید که خمیر را با حرارت کم و به مدت طولانی بپزید تا سطح آن تیره نشود.
مرحله سیزدهم
در این فاصله شربت را آماده کنید و در یک قابلمه مقداری شکر بریزید و آب را به آن اضافه کنید و هم بزنید و بعد یک لیمو ترش تازه را تمیز بشورید و یک برش حلقهای نازک از آن را جدا کنید، در داخل قابلمه بیاندازید و هم بزنید تا شربت به جوش آید.
مرحله چهاردهم
وقتی شربت شروع به جوشیدن کرد اجازه دهید تا به مدت نیم ساعت روی حرارت متوسط بجوشد و قوام پیدا کند و غلظت آن زیادتر شود، بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا شربت داغ را روی دسر داغ بریزید و بعد سرو کنید.
مرحله پانزدهم
سپس سینی باقلوا را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید و به مدت ۴ تا ۵ دقیقه صبر کنید تا حرارت اولیه آن از بین برود و بعد شربت داغ را روی باقلواهای داغ بریزید و به مدت ۱ تا ۲ ساعت اجازه دهید تا شربت به خورد باقلواها برود.
مرحله شانزدهم
دقت کنید روی باقلواها را نپوشانید تا خمیر نشوند و بعد به دلخواه خودتان با پودر پسته، پودر نارگیل، خردههای مغز گردو، خردههای مغز فندق و خلال بادام تزئین کنید و سپس باقلوا اقتصادی را در ظرف مناسب بچینید و همراه با چای سرو کنید.
- منبع :
- tatlidunyasi