طرز تهیه نان اتریشی، یک تجربه لذتبخش برای صبحانه
طرز تهیه سالاد کلم بروکلی شیک، مناسب برای مهمانی!
طرز تهیه سالاد کلم بروکلی سالاد کلم بروکلی یکی از انواع سالادهای خوشمزه و لذیذ است که خیلی راحت درست میشود، از سالاد کلم بروکلی میتوانید به عنوان یک پیش غذای خوش …
طرز تهیه بیسکویت لیدی فینگر ایتالیایی با طعم بسیار عالی
طرز تهیه بیسکویت لیدی فینگر بیسکویت لیدی فینگر یکی از انواع بیسکوئیت های بین المللی است که معمولا برای تهیه دسر استفاده می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله …
طرز تهیه قرابیه اسفناج به روش ترکیه ای و با طعم بسیار عالی
طرز تهیه قرابیه اسفناج قرابیه اسفناج یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و سنتی ترکیه ای است که با طعم های مختلفی پخته می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به …
طرز تهیه نان اتریشی
نان اتریشی یکی از انواع نانهای خوشمزه و محبوب اتریشی است که بافتی سبک و نرم و لطیف دارد این نان فانتزی خیلی راحت و سریع آماده و تهیه میشود و از آن میتوانید به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی برای پذیرایی استفاده کنید. برای آشنایی کامل و مرحله به مرحله با طرز تهیه نان اتریشی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم | مقدار مواد |
شیر ولرم | ۱ لیوان |
پودر خمیر مایه | ۱ قاشق غذا خوری |
شکر | ۴ قاشق غدا خوری |
کره | ۵۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
آرد سفید | تقریبا ۳ و نیم لیوان |
زرده تخم مرغ برای رومال | ۱ عدد |
زعفران دم کرده غلیظ برای رومال | ۱ قاشق غذا خوری |
شیر برای رومال | ۱ قاشق مربا خوری |
کنجد برای تزئین | به مقدار لازم |
سیاه دانه برای تزئین | به مقدار لازم |
طرز تهیه نان اتریشی
مرحله ۱: شروع با شیر و شکر
ابتدا نصف مقدار شیر را داخل یک ظرف کوچک بریزید و سپس یک قاشق غذاخوری شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شکر در شیر حل شود بهتر است که از شیر ولرم استفاده کنید و ابتدا شیر را گرم کنید و در دمای محیط قرار دهید تا ولرم شود.
مرحله ۲: فعالسازی خمیر مایه
سپس پودر خمیر مایه را به مخلوط شیر و شکر اضافه کنید و کمی هم بزنید و سپس روی ظرف را بپوشانید و در یک جای تاریک قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت ۱۰ دقیقه استراحت کند تا خمیر مایع عمل بیاید و حجم آن تقریبا دو برابر شود.
مرحله ۳: آمادهسازی تخممرغ و تست خمیر مایه
اگر روی مخلوط شروع به حباب زدن کرد یعنی خمیر مایه سالم است و میتوانید از آن استفاده کنید در این فاصله تخم مرغ را داخل یک ظرف بریزید و با چنگال خوب هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شود و بافت آن یکدست شود و حجم آن زیاد شود.
مرحله ۴: اضافه کردن شکر و شیر باقیمانده
سپس بقیه شکر را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند و بافت مخلوط تشکیل شده کرم رنگ و کشدار و یکدست شود بعد بقیه شیر را هم به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا خوب با هم ترکیب شوند و بافت صاف و یکدستی تشکیل شود.
مرحله ۵: ادغام کره و خمیر مایه
بعد مقداری کره را که به دمای محیط رسیده و نرم شده است را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا کره کاملاً به خورد مواد برود و بافت مخلوط نرم و لطیف شود سپس خمیر مایه را هم اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً با هم مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ۶: الک و اضافه کردن آرد
سپس آرد را در یک ظرف دیگر الک کنید تا بافت آن سبک شود و بعد آرد را کم کم به مخلوط مواد اضافه کنید و هم بزنید تا خمیر جمع شود سپس خمیر تشکیل شده را کمی ورز دهید تا بافت آن صاف و یکدست شود و خمیر به دست نچسبد.
مرحله ۷: ورز دادن خمیر
خمیر تشکیل شده را به مدت ۱۰ دقیقه با دست خوب ورز دهید تا چسبندگی آن کاملاً از بین برود و بافت یکدست و لطیفی تشکیل دهد سپس خمیر را در ظرفی که با روغن چرب شده است، قرار دهید و روی آن را با یک نایلون یا پارچه بپوشانید.
مرحله ۸: استراحت و حجیم شدن خمیر در محیط گرم
سپس ظرف خمیر را در جای گرم قرار دهید و اجازه دهید تا خمیر به مدت یک ساعت استراحت کند و حجم آن بیشتر شود بعد از این زمان روی ظرف را بردارید و پف خمیر را با فشار انگشت روی آن بگیرید و خمیر را دوباره کمی ورز دهید.
مرحله ۹: آمادهسازی قالب و شکلدهی به خمیر
بعد کف قالب مورد نظر را با روغن مایع یا کره چرب کنید و یا کاغذ روغنی کف قالب قرار دهید و خمیر را ابتدا روی یک سطح صاف که با کاغذ روغنی پوشاندهاید قرار دهید و سپس مقداری از خمیر اندازه یک نارنگی را بردارید و با دست فرم دهید.
مرحله ۱۰: فرمدهی نهایی و استراحت خمیر
خمیر را به شکل یک گل فرم دهید و روی کاغذ روغنی قرار دهید همه خمیر را به همین شکل آماده کنید و خمیرها را با فاصله از هم روی کاغذ روغنی بچینید سپس دوباره روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه در یک جای تاریک قرار دهید.
مرحله ۱۱: تهیه مخلوط زرده تخممرغ و زعفران
بعد اجازه دهید تا خمیرها خوب استراحت کنند و جا بیفتند سپس در این فاصله یک زرده تخم مرغ را داخل یک ظرف کوچک بریزید و با چنگال هم بزنید تا از لختگی خارج شود و بعد مقداری زعفران به آن اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.
مرحله ۱۲: آمادهسازی تزئینات سطح نان
سپس مقداری شیر را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید تا با هم ترکیب شوند و بافت یکدستی تشکیل شود بعد با یک فرچه مخلوط مواد را روی خمیرها بمالید و آنها را رومال کنید و بعد مقداری کنجد و سیاه دانه روی خمیرها بپاشید و آنها را تزئین کنید.
مرحله ۱۳: پخت نهایی و تنظیمات فر
بعد از آن قالب خمیرها رو در فر که از ۱۰ دقیقه قبل گرم شده است قرار دهید و دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید تا نانها به مدت تقریبا ۲۵ دقیقه در فر بپزند و آماده شوند، دقت کنید دمای فرهای مختلف با هم فرق دارد.
مرحله ۱۴: نکاتی برای پخت بهتر نان
توجه کنید که در طول زمان پخت یک ظرف آب را در طبقه پایین فر قرار دهید تا آب بخار کند و موجب شود که نانها خشک نشوند بعد از این که نانها پختند و آماده شدند قالب را از فر بیرون بیاورید و در دمای محیط قرار دهید تا کمی خنک شود.
مرحله ۱۵: سرو نان اتریشی
سپس به آرامی نانها را از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرف دیگری قرار دهید و بعد تعدادی نان اتریشی را در ظرف مناسب بچینید و این نان خوش طعم و لذیذ را در وعده صبحانه به همراه کره و عسل و خامه و مربا و چای داغ سرو کنید.
- منبع :
- zahra.k._