طرز تهیه سماق پلو به روش مجلسی و با طعم بسیار عالی
طرز تهیه سماق پلو
سماق پلو از غذاهای قدیمی ایرانی است که معمولا در کنار کباب سرو می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه سماق پلو در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
گوشت چرخ کرده | ۲۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
پودر لبو | ۱ قاشق چایخوری |
سماق | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار کافی |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار کافی |
طرز تهیه سماق پلو
مرحله اول
برای تهیه سماق پلو مجلسی در ابتدای کار برنج را چندین مرتبه با آب سرد می شوییم، سپس درون یک کاسه مناسب حاوی آب اضافه می کنیم. در ادامه ۱ تا ۲ قاشق چایخوری نمک به برنج اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
مرحله دوم
در این مرحله اجازه میدهیم برنج به مدت ۲ تا ۳ ساعت درون آب بماند تا خیس بخورد. در ادامه گوشت گوسفندی را به تکه های کوچک تقسیم می کنیم، سپس درون چرخ گوشت می ریزیم و درون یک کاسه مناسب چرخ می کنیم.
مرحله سوم
حالا پوست پیاز را جدا می کنیم، سپس می شوییم و با دندانه های ریز رنده، رنده می کنیم. در ادامه پیاز را به همراه سماق، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم، سپس ورز می دهیم تا مواد ترکیب شوند.
مرحله چهارم
حالا روی مایه گوشت را با سلفون می پوشانیم، سپس اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه درون یخچال استراحت کند. در ادامه پس از گذشت این زمان مایه گوشت را از یخچال خارج می کنیم، سپس به اندازه گردو از گوشت جدا می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله گوشت را به صورت قلقلی فرم می دهیم و درون یک ظرف ماسب قرار می دهیم. در ادامه یک تابه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم و مقداری روغن مایع درون آن می افزاییم و اجازه می دهیم روغن به خوبی گرم شود.
مرحله ششم
حالا گوشت های قلقلی را درون تابه اضافه می کنیم، سپس مقداری زعفران دم کرده به آن می افزاییم و تفت می دهیم تا گوشتهای قلقلی سرخ شوند. در ادامه یک قابلمه مناسب حاوی آب روی حرارت زیاد قرار می دهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله ۱ قاشق غذاخوری نمک به آب اضافه می کنیم و اجازه می دهیم آب به نقطه جوش برسد. در ادامه برنج را درون آبکش می ریزیم و اجازه می دهیم آب اضافی اش خارج شود، سپس درون قابلمه حاوی آب جوش اضافه می کنیم.
مرحله هشتم
حالا اجازه می دهیم برنج به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه درون آب جوش بماند تا پخت اولیه آن انجام شود. در همین حین مقداری آب جوش به پودر لبو اضافه می کنیم، سپس اجازه می دهیم پودر لبو در یک جای گرم دم بکشد تا رنگ آن آزاد شود.
مرحله نهم
در این مرحله زمانی که اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان کمی گیر داشت، قابلمه را از روی حرارت بر می داریم، سپس برنج را آبکشی می کنیم. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و مقداری روغن مایع درون آن اضافه می کنیم.
مرحله دهم
حالا ته دیگ دلخواهمان را درون قابلمه فیکس می کنیم، سپس یک لایه برنج درون قابلمه می ریزیم و پس از آن مقداری سماق، آب لبو و گوشت قلقلی به صورت پخش روی برنج می ریزیم و به همین ترتیب ادامه می دهیم تا مواد تمام شوند.
مرحله یازدهم
در این مرحله درب قابلمه را با دم کنی می پوشانیم، سپس روی قابلمه قرار می دهیم. در ادامه روی حرارت ملایم شعله پخش کن می گذاریم، سپس قابلمه را روی شعله پخش کن قرار می دهیم و اجازه می دهیم سماق پلو دم بکشد.
مرحله دوازدهم
در نهایت پس از گذشت ۴۵ دقیقه حرارت را خاموش می کنیم، سپس غذا را به آرامی درون قابلمه ترکیب می کنیم تا یکدست شود. در ادامه سماق پلو را درون ظرف مورد نظرمان می ریزیم و سرو می کنیم. نوش جان.
- منبع :
- mrchef.iran
مطالب پربازدید از سراسر وب
- طرز تهیه خورش قلیه کدو حلوایی مجلسی به همراه نکات مهم
- مدل های موی پیکسی فوق العاده خاص؛ برای خانم هایی که می خواهند در مجالس بدرخشند
- عبای شیک صورتی فوق العاده جذاب برای خانم های شیک پوش
- مانتو بلند شیک و جذاب فوق العاده خاص؛ مدل هایی که هر جایی پیدا نمی کنی!
- طرز تهیه کره سیب فوق العاده خوشمزه؛ خیلی ساده تو خونه درستش کن!