طرز تهیه دمی گوجه فرنگی با سیب زمینی

طرز تهیه دمی گوجه برای 4 نفر طرز تهیه دمی گوجه با مرغ دمی گوجه دونفره طرز تهیه دمپخت گوجه با عدس طرز تهیه گوجه پلو طرز تهیه دمی گوجه با سیب زمینی دمی گوجه و بادمجان طرز تهیه دمی گوجه با گوشت

دمی گوجه فرنگی یکی از غذاهای بسیار ساده و خوشمزه ایرانی است که از ترکیب برنج با گوجه فرنگی و سیب زمینی تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دمی گوجه فرنگی با سیب زمینی در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.

مواد لازم برای ۲ تا ۳ نفر
برنج۲ پیمانه
گوجه فرنگی۵ عدد
پیاز۱ عدد
سیب زمینی۱ عدد بزرگ
زعفران دم کرده (اختیاری)۲ قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی½ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

طرز تهیه دمی گوجه فرنگی با سیب زمینی

مرحله اول

برای تهیه دمی گوجه فرنگی با سیب زمینی ابتدا برنج را به خوبی می شوییم، سپس گوجه فرنگی ها را درون مخلوط کن یا میکسر می ریزیم و پوره می کنیم. در صورت نبود مخلوط کن می توانیم گوجه فرنگی ها را رنده کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله برنج را درون یک ظرف مناسب می ریزیم، سپس به اندازه ای آب اضافه می کنیم که سطح آب یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. در ادامه ۱ قاشق چایخوری نمک اضافه می کنیم تا برنج هنگام خیس خوردن خرد نشود.

مرحله سوم

در هنگام خیساندن برنج، در صورت تمایل می توانیم نصف فنجان از گوجه فرنگی پوره شده را هم به برنج اضافه کنیم. این کار علاوه بر اینکه باعث می شود رنگ برنج تغییر کند، به خوشمزه تر شدن دمی گوجه فرنگی نیز کمک می کند.

مرحله چهارم

در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا پیاز به خوبی سبک شود.

مرحله پنجم

در همین حین سیب زمینی را پوست می گیریم و به صورت ریز به اندازه حبه قند خرد می کنیم. در ادامه سیب زمینی را با آب سرد به خوبی می شوییم تا نشاسته اضافی روی سیب زمینی ها به طور کامل  از بین برود.

مرحله ششم

پس از اینکه پیاز سبک شد، مقداری زردچوبه اضافه می کنیم و به همراه پیاز تفت می دهیم تا عطر زردچوبه خارج شود. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی خوشرنگ شود.

مرحله هفتم

توجه داشته باشید که اضافه کردن رب گوجه فرنگی اختیاری است ولی به خوشرنگ شدن غذا کمک می کند. در ادامه پوره گوجه فرنگی را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به قابلمه اضافه می کنیم و با دیگر مواد مخلوط می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله سیب زمینی خرد شده را به قابلمه اضافه می کنیم، سپس درب قابلمه را می گذاریم تا مواد به مدت ۱۵ دقیقه با هم بپزند. پس از گذشت این زمان برنج را به همراه آبی که در آن خیسانده ایم به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله نهم

در این مرحله مواد را کمی ترکیب می کنیم، سپس در صورت تمایل کمی زعفران اضافه می کنیم. حالا درب قابلمه را نیمه باز می گذاریم تا آب درون قابلمه کشیده شود، سپس درب قابلمه را با دم کنی می گذاریم تا برنج دم بکشد.

مرحله دهم

حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت زمان برای دم کشیدن برنج نیاز است. پس از اینکه دمی گوجه آماده شد، آنرا درون قابلمه به خوبی مخلوط می کنیم، سپس در ظرف دلخواه می کشیم و به همراه سالاد شیرازی سرو می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : سه شنبه 28 تیر 1401
کپی بدون ذکر منبع ممنوع می باشد.