طرز تهیه ماش پلو با مرغ به روش مجلسی و طعم بسیار عالی
طرز تهیه ماش پلو با مرغ
ماش پلو با مرغ از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که با رسپی های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه ماش پلو با مرغ در ادامه با سایت آموزشی در نهایت همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
برنج | ۴ پیمانه |
ماش | ۱٫۵ پیمانه |
سینه مرغ | ۱ عدد کامل |
کشمش پلویی | ۴ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
کره | ۲۵ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و آبلیمو | به مقدار کافی |
طرز تهیه ماش پلو با مرغ
مرحله اول
برای تهیه ماش پلو مجلسی با مرغ ابتدا ماش ها را درون یک کاسه آب می ریزیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۰ دقیقه خیس بخورند، سپس آنها را می شوییم و به همراه ۲ لیوان آب داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله قابلمه را روی حرارت قرار داده و اجازه می دهیم ماش بپزد. توجه داشته باشید که ماش را باید فقط در حدی بپزیم که خام نباشد و نباید خیلی نرم و له شود. در همین حین برنج را درون یک کاسه آب قرار می دهیم.
مرحله سوم
توجه داشته باشید که اگر برنج تازه باشد نیاز به خیساندن ندارد و می توانیم آنرا پس از شستشو بپزیم. در ادامه یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم، سپس روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر جوش بیاید.
مرحله چهارم
پس از اینکه آب جوش امد کمی نمک اضافه کرده و هم می زنیم، سپس برنج خیسانده شده را اضافه کرده و اجازه می دهیم به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه درون آب جوش بماند. برای قاطی پلو توصیه می شود برنج را زنده تر آبکشی کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله برنج را آبکشی می کنیم. در ادامه ماش را پس از اینکه پخت، درون آبکش می ریزیم تا آب اضافی اش خارج شود. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب کرده و چند قاشق غذاخوری روغن مایع در کف قابلمه می ریزیم.
مرحله ششم
حالا برای ته دیگ مقداری نان لواش یا سیب زمینی ورقه شده در کف قابلمه قرار می دهیم. در ادامه برنج آبکش شده و ماش را به صورت لایه ای درون قابلمه می ریزیم، سپس درب قابلمه را گذاشته و آنرا روی حرارت ملایم قرار می دهیم.
مرحله هفتم
در حین دم کشیدن ماش پلو، به سراغ آماده کردن دیگر مواد می رویم. برای این منظور سینه مرغ را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری آب لیمو ترش و زعفران دم کرده داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله هشتم
در این مرحله مقداری نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کرده و مواد را به خوبی مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم تا گوشت مرغ طعم دار شود. در ادامه پیاز را به صورت خلالی نازک و یکدست خرد می کنیم.
مرحله نهم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار داده و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم تا سبک شود، سپس مقداری زردچوبه به تابه افزوده و تفت دادن را ادامه می دهیم تا پیاز طلایی شود.
مرحله دهم
در این مرحله پیاز را از تابه خارج کرده و کشمش را پس از شستشو و خشک کردن به همراه کمی روغن اضافه می کنیم. کشمش را در حدی که خوشرنگ و نرم شود، تفت می دهیم، سپس از تابه خارج کرده و کنار می گذاریم.
مرحله یازدهم
حالا تکه های مرغ را به همراه کره به تابه اضافه می کنیم، سپس به خوبی تفت داده و سرخ می کنیم. در نهایت ماش پلو را درون ظرف مورد نظرمان می کشیم، سپس با مرغ، کشمش و پیاز داغ تزیین کرده و سرو می کنیم.